efteruddannelse for yogalærere

Oversigt over kurser 2021:

Efteruddannelse: 


Som uddannelseslærer hos Dansk Yoga fra 2007-17 erfarede jeg at man nok når langt med 850 timer, men der er meget man ikke kan nå at absorbere mens man er i fuld gang med at lære håndværket fra bunden. De fleste uddannelser på markedet er på langt færre timer, og uanset hvad står man ofte med en masse løse ender, når man er kommet ud efter eksamen og begynder at undervise.


Derfor har jeg bygget et udvalg af kurser op for dig der har en uddannelse, men som ser en værdi i at udvide din viden, og bygge mere på det du allerede kan - eller bare blive inspireret.


Jeg brænder for at nørde med yogalærere og yoga, og jeg synes det er spændende at bygge ovenpå alt det  folk kommer med og kan. 

En ekstra gevinst er at se hvordan yogalærere fra mange skoler og traditioner møder hinanden nysgerrigt og åbent, og nye venskaber og netværk blomstrer.


Det sker at folk med andre baggrunde ønsker at komme med på et kursus. det kræver at du har en del erfaring med yoga, men skriv endelig, og lad os se hvad vi kan finde ud af.
AUGUST

SEPTEMBER

OKTOBER

NOVEMBER

DECEMBER

KBH 27/8: Restorativ trin 1

KBH 3/9: SI-led workshop

PRÆSTØ 15/10: Restorativ yoga trin 1 

PRÆSTØ 5/11: Restorativ yoga trin 1

KBH 10/12: Yoga Nidra 1

KBH 28/8: Restorativ trin 1

KBH 3/9: Yoga uden smerter

PRÆSTØ 16/10: Restorativ yoga trin 1

PRÆSTØ 6/11: Restorativ yoga trin 1

KBH 11/12: Yoga Nidra 2


KBH 24/9: Restorativ Yoga trin 1

KBH 29/10: Restorativ yoga trin 2

KBH 26/11: Åndedræt & PranayamaKBH 25/9: Restorativ Yoga trin 1

KBH 30/10: Restorativ yoga trin 2

KBH 27/11: Praksis: Solhilsener + Yoga Nidra

KBH 27/11: Praksis: Restorativ Yoga


SI-LEDDENE workshop:

MANGE – især kvinder – har smerter omkring saccroiliacaleddene. Og desværre kan denne dysfunktion både udløses og forværres af yoga, hvis lærer/elev ikke har en viden om hvordan man passer på. Også helt almindelige hverdagsgøremål kan udløse/forværre SI-led smerter. Dette kursus sigter mod at klæde dig på til både at hjælpe dine elever, hvis du er underviser, og til at håndtere/forebygge smerter i din egen krop.

Kurset består dels af en workshop hvor vi er fysisk sammen om et oplæg og en praksisdel med masser af øvelser, dels af 4 film med øvelser og tips samt et fyldigt kompendium. Masser af stof du kan fordybe dig i i dit eget tempo efter workshoppen. Hvis du IKKE kan komme til Kbh kan hele kurset tages online. Skriv hvis du er interesseret.

KBH fredag d. 3/9 kl. 10-12.30. Pris: 650 kr.


YOGA UDEN SMERTER workshop:

Alt for mange oplever at yogaen giver skader i kroppen. Det skyldes sommetider at yogastilen er for fysisk hård for den enkelte, men ofte har yogalæreren en meget fast ide om hvordan en øvelse skal udføres - som ikke altid harmonerer med kroppens anatomi og vores fysiske forskelligheder. Kom og vær med til at eksperimentere, nørde og dekonstruere nogle af myterne om hvordan yoga skal udføres og se ud. Undervejs tager vi billeder, så du kan se dig selv i et par stillinger. Kompendium udleveres.

KBH fredag d. 3/9 2021 kl. 14-16.30. Pris: 400 kr.


TILBUD: Tag begge kurserne 3/9 for kun 950 kr.


YOGA NIDRA

Jeg er i tænkeboks med Yoga Nidra-kurserne. Jeg overvejer at slå 1 + 2 sammen og ændre konceptet en smule. Dagene ligger fast, måske bliver de kortere og det påvirker selvfølgelig også prisen. Hold øje, lad mig høre hvis du er interesseret.

KBH fredag d. 10/12 2021 + KBH lørdag d. 11/12 2021PRAKSISDAG november:

2 praksiskurser på en lørdag. Om formiddagen leger vi med solhilsener. Lille solhilsen, Klassisk solhilsen, Solhilsen A + B, Tibetansk solhilsen... Workshoppen slutter med en lang Yoga Nidra.

KBH lørdag d. 27/11 kl. 10-12: Pris: 375 kr.

Om eftermiddagen er der restorativ yoga praksis. 

KBH lørdag d. 27/11 kl. 13-15: Pris 375 kr.

Tag hele dagen for kun 700 kr. 


ÅNDEDRÆT & PRANAYAMA:

Åndedrættet er en vigtig del af de fleste yogaformer. Det bruges hovedsageligt på 3 måder: I bevægelse, som åndedrætsøvelser og i Pranayama. På kurset lærer du et væld af små, brugbare åndedrætsøvelser som let kan flettes ind i din egen undervisning. Vi arbejder også med de dybere Pranayamas, og taler om ligheder og forskelle på åndedrætsøvelser og Pranayama. Der vil indgå fysisk yoga på kurset. 

KBH fredag d. 26/11 kl. 10-15.30

Pris: 950 kr.Undervisningen foregår her:

København: YogaBaghuset, Kronprinsessegade 22, 1306 Kbh K

Præstø: Jungshoved Skole, 4720 Præstø


Tilmelding: via mail: sussie@jensen-yoga.dk

Priser:

Se under de enkelte kurser.

Betaling: Faktura udsendes ved tilmelding eller ca. 2 mdr. inden kurset.

Tilmelding er bindende medmindre der er helt særlige grunde til at melde fra.


Hvis du er økonomisk udfordret, så tage en snak med mig. Som regel kan vi finde en løsning.

RESTORATIV YOGA TRIN 1:

KBH: TRIN 1 2021: 

Fredag d. 27 + Lørdag d. 28/8 kl. 10-15

Fredag d. 24/9 kl. 10-15 + lørdag d. 25/9 kl. 10-15

Pris: 4.250 kr. 4 ledige pladser


PRÆSTØ: TRIN 1 2021: 

Fredag d. 15 + lø 16/10 kl. 10-15

Fredag d. 5 + lø 6/11 kl. 10-15 

Pris: 4.250 kr. 

Deltagerne medbringer alt udstyrRESTORATIV YOGA TRIN 2:

København Trin 2 2021:

Fredag d. 29 + lørdag d. 30/11 2021 kl. 10-15

Pris: 2.100 kr.

Få pladser tilbage. Kurset kommer igen i 2022


TRIN 1 (grundforløb):

Kurset er en vekslen mellem teori og praksis. Vi bygger stillingerne op og arbejder med at justere i detaljer. Man mærker på egen krop hvad små tilretninger kan gøre, og vi øver os i at observere andre i stillingerne. Hjemmearbejdet mellem mødegangene er en vigtig del: Man praktiserer de lærte stillinger selv, og underviser få udvalgte elever, og undervisningen kan beskrives i en lille opgave med billeder og tekst, som afleveres og kommenteres efter kurset. Den skriftlige del er frivillig!

Under kurset tager man billeder og laver noter, som til sidst kan samles i en mappe, som senere kan fungere som deltagerens egen ”opslagsbibel” suppleret med kompendiet.


Udstyr: I København bruger vi det udstyr der er i yogacentret, og hver deltager medbringer evt. supplerende udstyr, det mailer jeg om. Vi taler om fordele/ulemper ved forskellige former for udstyr, og om hvor lidt/meget man kan klare sig med. I Præstø er det formentlig nødvendigt at deltagerne selv kommer med alt udstyr.

Skriftligt materiale: Deltagerne får inden kurset tilsendt et fyldigt kompendium med de vigtigste punkter på kurset beskrevet, og med bogliste og gode links. Kompendiet støtter dine egne noter og fotos. Det er vigtigt at man kan komme alle gange. Et kursusbevis udleveres ved fuld deltagelse.

Max 10 deltagere på hvert hold, derfor tilrådes hurtig tilmelding!


TRIN 2 (bygger ovenpå trin 1, som er en forudsætning for at deltage):

Vi arbejder videre med flere stillinger og nørder detaljer. Desuden implementeres klangskåle, som kan bruges på hold og i 1:1 undervisning med stort udbytte. Vi skal også arbejde mere terapeutisk, dvs målrette undervisningen endnu mere mod bestemte problematikker, som fx stress og smerter.


Oplysningsforbund giver ofte tilskud eller betaler kurserne.